پنج گام کلیدی توسعه مهارت نرم


کارکنان و مدیران، مهمترین بعد تحول سازمان هستند و توجه به ارتقای شایستگی‌های آنها برای موفقیت در عصر دیجیتال، از مهمترین عوامل موفقیت هر سازمانی است. ولی باید بدانیم که این کار، چالش‌برانگیز است. چه بخواهیم خود را تغییر دهیم و یا بخواهیم در تغییر دیگران مشارکت کنیم باید بدانیم که مسیری چالش‌برانگیز اما جذاب و صد البته مهم را پیش رو داریم.

برای این کار لازم است تا گام‌های مختلفی را دنبال کرد.

گام اول - هشیاری (Awareness)
در این مرحله، فرد به وجود شایستگی مورد نیاز یا مهارتی که به دنبال آن است آگاه می‌شود و ایده کلیدی‌ «من گوش می‌دهم» را دنبال می‌کند.

گام دوم - فهمیدن (Understanding)
در این مرحله، فرد با گوش دادن موثر و تامل کافی، درک مناسبی کسب کرده و به اهمیت مهارت پی می‌برد. در این مرحله فرد با خود می‌گوید: «می‌فهمم و آن را درک می‌کنم».

گام سوم – پذیرش (Acceptance)
در این مرحله، عزم و اراده‌ای برای تغییر شکل می‌گیرد و فرد آماده اجرای اقداماتی برای تغییر می‌شود و با خود می‌گوید : «با آن موافقم».

گام چهارم – تطبیق (Adoption)
این مرحله، زمانی است که فرد دست به کار می‌شود و برای انجام فعالیت جدید و کسب شایستگی لازم، جایی در انبوه فعالیت‌های خود تعریف می‌کند و ذهنیت «انجامش می‌دهم» را دنبال می‌کند.

گام پنجم – مهارسازی (Anchoring)

در این مرحله، فرد شایستگی مورد نظر را به صورت پیوسته و پایدار تمرین می‌کند. این مرحله شاید مهمترین و چالش‌برانگیزترین مرحله باشد. خیلی از ما در این مرحله دچار مشکل می‌شویم و نمی‌توانیم تغییر را طوری در زندگی و کار خود مهار کنیم که به شکل پیوسته و روان ادامه یابد. در این مرحله باید موانع تغییر رفع شود، مهارت‌ها توسعه یابد و روش‌های جدید کاری شکل گیرد تا فرد بتواند ذهنیت «آن را ادامه می‌دهم» دنبال کند.


✍️  دکتر صادق برادران

شرکت توسعه فناوری دیجیتال رایبد با تکیه بر تجربه اجرای پروژه های بزرگ در سطح کشور و همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی اروپایی و آسیایی خدمات مشاوره ای و آموزشی مطابق با استانداردهای روز به شرکت ها و مشتریان خود ارائه می دهد.