قابلیت شماره ۱: جمع‌آوری اطلاعـات کامل مشتریـان

اولین قابلیت مورد نیاز سازمان‏ها برای ورود به عصر دیجیتال عبارتست از:

ذخیره‏ سازی، پاکسازی، مدلسازی و تحلیل اطلاعات جمع‏ آوری شده از درون و بیرون سازمان نه تنها درباره خواسته‏ ها و نیازها مشتریان فعلی و بالقوه بلکه در مورد وقایع زندگی آنها (خرید منزل، ازدواج، بچه‏دار شدن و ...) و نهایتا اقدام در راستای رفع نیازها و پاسخ به خواسته‏ ها.

قابلیت شماره ۲: بازتـاب ندای مشتری در سرتاسر سازمـان

دومین قابلیت مورد نیاز سازمان‏ها برای ورود به عصر دیجیتال عبارتست از:

بازتاب خواست‏ه ها و نیازهای مشتریان در سرتاسر سازمان به گونه‏ ای که همه فعالیت ‏های سازمان در جهت تحقق آنها هم راستا شده و قطب ‏نمایی برای تصمیم ‏گیری مدیران باشند

قابلیت شماره ۳: ایجاد فرهنگ تصمیم‏گیری مبتنی بر شواهد و داده

سومین قابلیت مورد نیاز سازمان‏ها برای ورود به عصر دیجیتال عبارتست از:

ایجاد سازوکار و توسعه فرهنگ تصمیم‏ گیری مبتنی بر آمار، اطلاعات و داده‏ های تحلیلی در کلیه سطوح مدیریتی سازمان و پرهیز از تصمیم ‏گیری‏ های احساسی بدون مبنا

قابلیت شماره ۴: خلق تجربه یکپارچه مشتری

همانطور که در قابلیت دو اشاره شد، خواسته‏ ها و نیازهای مشتریان نقش قطب ‏نما را برای سازمان بازی می‏کنند. سازمان ممکن است برای پاسخ دادن به این نیازها و خواسته های مشتریان محصولات متنوع از کانال های متفاوت به مشتریان خود عرضه کند.

قابلیت شماره چهار بر ایجاد توانمندی‏هایی در سازمان تاکید دارد که تضمین کننده ارائه ‏ی حس و تجربه واحد و مطلوب به مشتریان فارغ از نوع محصول و کانال مورد استفاده می‏باشد.

قابلیت شماره ۵: تبدیل شدن به مرجع اول مشتریان

شرط لازم و کلیدی برای شروع سفر تحول دیجیتال، پاسخ به سوالات استراتژیک زیر است:

oوجه تمایز شرکت از رقبا چیست؟

oچگونه شرکت می‏تواند در حوزه‏ای که خود را متمایز نموده به مرجع اول مشتریان تبدیل شود؟

لذا قابلیت شرکت در شناسایی و توافق بر وجه تمایز و انجام اقدامات لازم برای تبدیل شدن به انتخاب اول مشتریان، پنجمین قابلیت کلیدی سازمان‏ ها در عصر دیجیتال است.

قابلیت شماره ۶: توسعه روابط با شرکای مناسب

لازمه پاسخ به خواسته‏ ها و نیازهای متنوع مشتریان، قابلیت شرکت در شناسایی و انتخاب شرکای تجاری توانمند است زیرا شرکت ممکن است نتواند همه محصولات و خدمات مورد نیاز مشتری را به تنهایی تامین کند.

لذا این قابلیت شرکت‏ ها را قادر می‏سازد تا با کمک شرکای تجاری خود، محصولات و خدمات متنوع، باندل شده و یکپارچه ارائه دهند به ‏گونه‏ ای که مشتری تجربه یکسان و مطلوبی در دریافت محصولات متنوع کسب نماید.

قابلیت شماره ۷: توسعه قابلیت سرویس ‏گرایی

لازمه ارائه خدمات متنوع و در عین حال منسجم به مشتریان، وجود زیرساخت‏ های دیجیتالی است که سرویس‏ های کلیدی را نه تنها در درون سازمان بلکه برای پارتنرهای موجود در اکوسیستم قابل دسترس می‏سازد.

 وجود چنین قابلیتی در سازمان کلیدی است چراکه خلق تجربه مطلوب برای مشتریان از طریق برقراری ارتباط بین سرویس ‏های مختلف در درون سازمان با هم و با پارتنرهای بیرون از سازمان شکل می‏گیرد. به همین دلیل، توسعه معماری سرویس‏ گرا و ارائه خدمات از طریق API جزو پایه‏ های تحول دیجیتال است.

قابلیت شماره ۸: قابلیت‌ امنیت، کارایی و انطباق

سازمان‏ ها نباید به موضوع الزامات رگولاتوری به چشم یک فعالیت بی‏ ارزش بنگرند بلکه باید آن را به عنوان یک واقعیت پذیرفته و شایستگی مربوط به آن را در خود توسعه دهند. علاوه بر آن، مدیریت امنیت و تهدیدات امنیتی سازمان را قادر می‏سازد با خیال راحت‏ تری خدمات خود را به مشتریان و پارتنرها عرضه کند.

در ضمن سازمان‏ ها برای ورود به عصر دیجیتال نباید فقط تمرکز خود را بر نوآوری و توسعه معطوف کنند بلکه باید همزمان به افزایش بهره وری و کاهش هزینه دقت کنند. در مجموع، سازمان‏ های دیجیتال در زمینه ‏های امنیت، کارایی و انطباق دارای قابلیت‏ های با سطح بلوغ بالا هستند.

شرکت رایبد با تکیه بر تجربه اجرای پروژه های بزرگ در سطح کشور و همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی اروپایی و آسیایی خدمات مشاوره ای و آموزشی مطابق با استانداردهای روز به شرکت ها و مشتریان خود ارائه می دهد.