در سال 2018 پل Morandi در جنوا که شمال غربی ایتالیا را به فرانسه وصل میکرد، سقوط کرد و 40نفر کشته و 600 نفر بیخانمان به جا گذاشت.
علت اصلی این فاجعه پرداختن به تعمیرات جزئی و اجتناب از تغییرات اصلی استراکچر پل تشخیص داده شد که شهرداری به علت فرار از هزینه زیاد و کسب درامد، آن را به تعویق می انداخت.
به تعبیر اقای Chris Skinner در کتاب Digital_Doing رویه مسئولان پل مراندی تداعی کننده سیاست مدیران بانک ها در قبال وضعیت نابسامان کربنکینگ است چرا که از ایجاد تغییرات ساختاری در آن دچار تردید و ترس هستند.
این تردید مدیران بانک ها قابل درک است چرا که تغییر معماری کربنکینگ توام با ریسک زیاد بوده و هزینه بالای دارد. ولی این تغییر لازمه ورود به عصر دیجیتال است. بانک ها باید خود را برای ورود به شرایط جدید آماده کنند و یکی از این شرایط داشتن کربنکینگ ماجولار SOA Based است که بانکداری باز را نیز محقق میکند و سبب میشود که بانک ها بتوانند time to market را کاهش داده، اکوسیستم خود را توسعه دهند و روابط پارتنرشیپ بهتری برقرار کنند.
ولی چه کاری باید انجام داد تا این تغییر ساختاری و بنیادی را با ریسک کمتری توام کرد و آنرا برای مدیران ارشد قابل توجیه تر نمود تا راحت تر تصمیم بگیرند؟
شرکت IBM با بهره گیری از منطق و مدل BIAN نقشه راهی را پیشنهاد داده است که موجب کاهش ریسک میشود که چند ویژگی مهم ان عبارتند از:
_ تغییر از کربنکینگ قدیم به جدید نباید به صورت BIG BANG باشد بلکه باید بصورت گام به گام (Iteration Approach)طراحی شود.
_ در هر Iteration باید سرویس های مرتبط با یک یا چند فرایند کسب و کار (business_process) بصورت END_TO_END پیاده سازی شوند و کسب و کار باید نتایج مملوس آنرا مشاهده کند.
_فرایندهای انتخابی در هر گام باید براساس میزان تاثیر آنها بر کسب و کار و بویژه تاثیر ان بر تجربه مشتری اولویت بندی شوند.
_ در مرحله گذر،کربنکینگ جدید با کربنکینگ قدیم از طریق API تبادل اطلاعات خواهند کرد.
_رفته رفته کربنکینگ جدید بزرگتر و قدیمی BYPASSشده و از مدار ارائه سرویس خارج میشود.
نویسنده:دکتر محمد زارعی
شرکت توسعه فناوری دیجیتال رایبد با تکیه بر تجربه اجرای پروژه های بزرگ در سطح کشور و همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی اروپایی و آسیایی خدمات مشاوره ای و آموزشی مطابق با استانداردهای روز به شرکت ها و مشتریان خود ارائه می دهد.
دیدگاه خود را بنویسید