سازمان ها از هر نوع، خصوصی یا دولتی، بزرگ یا کوچک دارای ابعاد و بخش های متعددی هستند و یک سیستم پیچیده محسوب میشوند.
شرکت ها و یا سازمان ها را از یک منظر میتوان به بدن انسان تشبیه کرد. به همان دلیل که نمیتوان مشکلات بخش های مختلف بدن از قبیل مغز، قلب، دستگاه گوارش و غیره ر با یک نوع تخصص و ابزار تحلیل و بررسی کرد، مشکلات و مسایل سازمان را نیز نمیتوان با یک تخصص ،ابزار و یا استاندارد بررسی و حل کرد.
بطور مثال، استراتژی در سطح سازمان را نمیتوان با همان دانش یا استاندارد های استراتژی در سطح یک کسب و کار یا SBUتدوین کرد یا استراتژی در سطح فناوری اطلاعات IT STRATEGY نسبت به استراتژی بازاریابی و فروش به تخصص، مدل ها و ابزار های متفاوتی نیاز دارد. این امر در مورد سایر بخش ها از قبیل مدیریت مالی، مدیریت سرمایه های انسانی و غیره نیز درست است.
یک سازمان هنگامی متحول میشود و میتواند به اهداف استراتژیک خود برسد که همه این ابعاد متناسبا رشد کرده و متحول شوند.
البته ممکن است بخش هایی تاثیر بیشتری بر تحقق اهداف داشته باشند و نیاز به سطح بلوغ بالاتری داشته باشند ولی در کل همه ی ابعاد یک سازمان پیشتاز باید تا سطح قابل قبول و رقابتی رشد کرده و متحول شوند.
لذا داشتن نگاه جامع نگر به کل ابعاد سازمان وآگاهی از تاثیر روابط پیچیده بین اجزائ آن بویژه آشنایی کلی با ابزار ها و مدل های مورد استفاده در هر حوزه، برای برنامه ریزی و مدیریت طر رح های تحول بسیار ضروری است.
بدون داشتن تصویر جامع از سازمان،اولویت بندی که جوهره هر نوع برنامه ریزی است بی معنا خواهد بود.
در شکل،سعی برآن بوده که مهمترین مدل ها، استانداردها و مفاهیم مهمی که در طی دوره کاری خود ودر پروژه از آن ها استفاده شده،را نشان دهم.
نویسنده:دکتر محمد زارعی
شرکت رایبد با تکیه بر تجربه اجرای پروژه های بزرگ در سطح کشور و همکاری با شرکت های بزرگ بین المللی اروپایی و آسیایی خدمات مشاوره ای و آموزشی مطابق با استانداردهای روز به شرکت ها و مشتریان خود ارائه می دهد.
دیدگاه خود را بنویسید